Ads

Thursday, April 9, 2015

Majlis Bertandang

adat melayu, bila keluarga lelaki dah mai, tiba giliran perempuan pula untuk mai tempat depa. 
hah! masa tu, kau akan stunt! sebab eberibodi will stare at you, and some of them waiting to see what "face" you have!

either your;

skinny?
chubby?
comel?
boleh blah?
tak boleh blah?
pendek?
tinggi?

HAHA

selalu kan memang macam tu, you wants to see the groom and the bride, wether diorang suits each other atau tak? betul betul?

ngaku je la wey. hihihi. :) because i always did that. ngaku plak tu! ish ish

kalau u oll tak buat macam tu, bagus la. tak baik judging people tau. Jodoh pertemuan kan. Itu kan ciptaan Nya. Bersyukur, atas nikmat pemberian. ameen.

okey, i just chilling out bit. I am about to posting about my experience for majlis bertandang at my husband hometown. english kelaut sangat!haha.


apparently the picture dah lama, cuma up until now, i dare to share with people, who might or not pump into my blogs. 

so, enjoice.. :)



My Majlis bertandang, the make up seriously, its quit tebal, and my face looks like hindustan a bit. Patung baju merah tu lagi lawa. sobs!



oh! oh! kita nak bagitahu ni, banner ni, buat dan design sendiri tau! sekali dengan kad kahwin dan penunjuk arah! boleh buat tempahan call Mazlan 013-594 2697. :) atau 

www.printkaler.com.my
ig --> print kaler


rasanya kat kampung memang wajib ada stall2 kot. haha. kalau majlis bertandang sini, ada stall keropok lekor, laksa dan ayam goleks. weeee.. (jawa sangat!) oh! oh! and its freeeee!!



kat sini pun pink! haha. Pink + Putih. okey bukan nak warna ni, tapi orang khemah tu cakap ada tinggal scallop ni je, kalau tak hijau, kita tanak hijau sebab nanti ..emmm.. ok tanak cakap. haha!


and here comes the "pengantin"... kepak kepak kepum kepum. (saya suka bunyi kompang) hehe. 
oh, kitorang kahwin dalam ladang tau, ladang kelapa sawit. so..ala-ala garden wedding la kat sini.. muehehe. 








belah lelaki simple je selalunya, pengantin sampai, lepas tu silat-silat, lepas tu makan, lepas tu ambil gambar ngan semua orang! :) itu la bestnye kawin kat rumah sendiri @ Kampung! NO PROTOCOL!

cuz i hate that! sebab kahwin is not just meraikan pengantin, tetapi tetamu, bak kata my hasben, time ni la kawan-kawan kita nak tahu, siapa keluarga kita, rumah kita kat mana, sebab raya pun belum tentu kita datang kan?kan? haa kauu... makan puas2 waktu kenduri kahwin. haha!


and for us, food is crucial time wedding! hidup makan masa kenduri, !!
 (lagi-lagi masakn rewang...sedap bangat!)








 (nampak tak ade tangan tersembunyi? *teknik) 



Tamat. Majlis kahwin. 

perempuan 31 Ogos 2014, 
lelaki 13 September 2014.

Ianya adalah memori yang paling indah bagi diri ini, perkahwinan adalah satu ikatan untuk kita mengembangkan lagi hubungan silratulrahim, berkenalan dengan saudara islam yang lain, dan mengukuhkan lagi semangat perpaduan. 

insyaAllah, seorang khalifah Allah s.w.t, sedang berada di dalam kandungan dan berusia 4 bulan pada tarikh aku menulis catatan Majlis Bertandang ini.

Semoga cinta diantara Mazlan dan Farhana berada diatas tali Allah s.w.t, dan dirahmati. InsyaAllah, hingga di syurga kita bersama abang. :) 

untuk gambar yang lebih, sila ke instagram dan search 

#mazlanana

dan tempahan printing dan advertising bagi majlis impian anda;

www.printkaler.com.my

#prinkaler

ig print kaler

fb print kaler






















2 comments:

Ema Veto said...

Assalam... sweet sangat wei! semoga bahagia nana mazlan, love you gutys!!!!!

M i s s N a n a O f f i c i a l said...

ahahaha...hamboi.. ema veto. insyaAllah. ameen.